QIZAMIQ — BELGILARI, YUQISH YO’LLARI, ASORATLARI, DAVOLASH, OLDINI OLISH - Yusupova Nasibaxon Egamberdiyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Qizamiq (lot. Morbili) — o’tkir infektsion virusli infektsiya bo’lib, o’ta yuqumli hisoblanadi. Kasallik belgilari yuqori isitma, xarakterli toshma, tomoq og’rig’i, yo’tal, organizmning jiddiy intoksikatsiyasi bilan namoyon bo’ladi. Qizamiq bilan har qanday bola, hatto kattalar ham xastalanishi mumkin. Bunda kasallik og’ir kechishi, asoratlar chaqirishi va ba’zan o’limga olib kelishi ehtimoli mavjud.