JINOYAT HUQUQIGA OID JINOIY QILMISHLARNING KVALIFIKATSIYASI - Axmedov Jasur Zubaydulloyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada jinoyat huquqida jinoyiy qilmishlarning kvalifikatsiyasi jarayoni va uning ahamiyati muhokama qilinadi. Jinoyatlarning to‘g‘ri kvalifikatsiyasi qonuniylik, aniqlik va asoslilik tamoyillari asosida amalga oshirilishi kerakligi ta’kidlanadi. Shuningdek, jinoyat tarkibining elementlari – obyekt, obyektiv tomon, subyekt va subyektiv tomonlarning kvalifikatsiyadagi o‘rni tahlil qilinadi. Jinoyatlarning noto‘g‘ri kvalifikatsiyasi oqibatlari va bu jarayonda yo‘l qo‘yilishi mumkin bo‘lgan xatoliklar ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada jinoyat kvalifikatsiyasining bosqichlari va ularni amalga oshirishning huquqiy asoslari yoritilgan.