STARTAPLARDA MOLIYAVIY XARAKATLARNI BOSHQARISH STRATEGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH - Аbdullaev Suxrobiddin Ismoilovich; Ruziyev Baxtiyor Turopboyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada startaplar iqtisodiyotning muhim qismi bo‘lib, ularning samarali moliyaviy boshqaruvi korxonalar muvaffaqiyatini ta’minlashda hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi. Startaplar uchun moliyaviy boshqaruvning samaradorligini oshirishga xizmat qiladigan tavsiyalar ishlab chiqilgan bo‘lib, ular orasida moliyaviy oqimlarni monitoring qilish uchun raqamli texnologiyalarni joriy etish, investitsion jalb qilish mexanizmlarini diversifikatsiyalash, risklarni boshqarish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlardan foydalanish kabi muhim jihatlari ko’rilib, nafaqat amaliyotda startaplar faoliyatini yaxshilash, balki ularning uzoq muddatli rivojlanishiga ko‘maklashishga xizmat qiladi.