SHAXSIY KOMPYUTER ARXITEKTURASI VA OFIS JIHOZLARIGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISH - Axmadjonova Iroda Ulug`bekovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Shaxsiy kompyuterlarni ishga tayyorlashv a BIOSni sozlash. 1 BIOS interfeysi va menejmenti haqida 2 Asosiy sozlamalar 3 Kengaytirilgan sozlamalar 4 Xavfsizlik va barqarorlik sozlamalari 5 Parol sozlamalari BIOS interfeysi va menejmenti haqida BIOS-ning aksariyat versiyalari interfeysi (eng zamonaviylaridan tashqari) ibtidoiy grafik qobiqni ifodalaydi, unda bir nechta menyu elementlari mavjud bo’lib, ulardan siz allaqachon sozlangan parametrlarga ega boshqa ekranga o’tishingiz mumkin. Masalan, menyu elementi "Boot" foydalanuvchiga kompyuterning yuklanishidagi tarqatish ustuvorligi parametrlarini ochadi, ya’ni siz kompyuter yuklanadigan qurilmani tanlashingiz mumkin.