TEMIR YOʼL SOHASIDA OPTIK TOLALI ALOQA LINIYALARINING AHAMIYATI BEQIYOSLIGI. - Raxmonqulov Jamshid Abdurazzoq oʻgʻli (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Temir yo’l transporti, iqtisodiy rivojlanishning muhim omillaridan biri bo’lib, odamlar va yuklarni samarali va tezkor tarzda tashish imkonini beradi. Bugungi kunda, temir yo’l sohasida zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, uning samaradorligini oshirish va xavfsizligini ta’minlashda katta ahamiyatga ega. Shulardan biri ham optik tolali aloqa liniyalaridir. Optik tolali aloqa, ma’lumotlarni yuqori tezlikda va katta hajmlarda uzatish imkonini beruvchi zamonaviy aloqa texnologiyasidir. Bu texnologiya temir yo’l sohasida ko’plab afzalliklarni taqdim etadi va uning ahamiyati beqiyosdir.