AKADEMIK LITSEYLARDA MATEMATIKA FANINI O’QITISHDA XALQARO TADQIQOTLARNING O’RNI - Abdullayeva Gulasal Abdumo'minovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Akademik litseylarda matematika fanini o’qitishda xalqaro tadqiqotlarning o’rni juda muhim va ahamiyatli. Bugungi kunda ta’lim tizimlarining globalizatsiyasi, turli mamlakatlarning ta’lim metodlarini o’rganish va ulardan foydalanish imkoniyatlarini yaratmoqda. Bu jarayon, o’z navbatida, matematikani o’qitish sifatini oshirishga xizmat qiladi. Xalqaro tadqiqotlar, o’qitish uslublarini, o’quv dasturlarini va ta’lim metodologiyalarini baholashda muhim rol o’ynaydi. O’zaro tajriba almashish va eng yaxshi amaliyotlarni o’rganish imkoniyatini taqdim etadi.