VITAMINLARNING TABIATDA TARQALISHI VA AHAMIYATI. - Muqimova Zilolabonu Davronbek qizi; Maxbubova Ruhshona Oybekjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada vitaminlarning tabiatda tarqalishi, kimyoviy tarkibi va biologik ahamiyati tahlil qilinadi. Vitaminlar organizmning normal hayotiy faoliyati uchun zarur bo‘lgan muhim organik birikmalar ekanligi ta’kidlanadi. Ularga bo‘lgan ehtiyoj va yetishmovchiligi oqibatida yuzaga keladigan patologik holatlar, shuningdek, vitaminlarning oziq-ovqat mahsulotlari va tabiiy manbalardagi mavjudligi haqida ma’lumot beriladi. Maqola vitaminlar toifalari va ularning asosiy funksiyalarini ham yoritib, ularning sog‘liqni saqlashdagi ahamiyati va qo‘llanilish sohalarini ochib beradi.