HAYOTNING HUJAYRAVIY VA HUJAYRASIZ SHAKLLARI - Muqimova Zilolabonu Davronbek qizi; Maxbubova Ruhshona Oybekjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada hayotning hujayraviy va hujayrasiz shakllari toʻgʻrisida koʻplab ma’lumotlar berilgan. Shu jumladan hujayraning asosiy qismlar, Yadro, organoidlar, mitoxondriya, golji apparati,limbisoma va "Hujayra" biologiyaning tirik organizmining eng kichik funiksionalligi tushuntirib oʻtilgan.