ZAMONAVIY PROTSESSORLAR XARAKTERISTIKALARI BILAN TANISHISH VA ULARNI O`RNATISH.INTEL I AMD PROTSESSORLARINI O`RNATISH - Dadajonova Moxinur Azamjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Protsessor. Protsessorning ishlash printsipi. Protsessor — kompyuteringizning eng muhim komponentlaridan bir sanaladi. Aynan ushbu komponentdan kompyuterni jamlashni boshlash kerak. Hozirda barcha forumlarda protsessorlarni solishtirish muhokama qilinadi. Asosan ushbu solishtirishlar Intel va AMD protsessorlar orasida bo’ladi. Protsessor kompyuterdagi barcha buyruqlarni ishlab chiqaradi.