MORFOLOGIYA O‘QITISHNING MAQSAD VA VAZIFALARI. - Xolbekova Sayyoraxon Amanjonovna; Parpiyeva Shohsanam Olimovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Morfologiya grammatikaning bir qismi bo‘lib, so‘zning shakllari, bu shakllaming hosil bo‘lish yo‘llari va so‘zlarning ma’lum belgilar asosida guruhlarga, ya’ni so‘z turkumlariga bo‘linishini o‘rganadi. Shu bois, morfologiyani o‘qitishda asosiy e’tibor so‘zning tuzilishi, yasalishi, so‘z turkumlariga bo‘linishiga qaratiladi. Ma’lumki, o‘quvchilar morfologiyaga oid dastlabki ma’lumotlar bilan boshlang’ich sinflarda tanishadilar. So‘zlarni otlar, sifatlar, sonlar, fe’llar, olmoshlar, yordamchi so‘zlar kabi guruhlarga ajratish boshlang‘ich sinfdan ularga ma’lum. Ona tilining izchil kursidan beriladigan bilim, malaka, ko‘nikmalar avvalo boshlang‘ich sinflarda egallangan bilimlar, malaka va ko‘nikmalaming mantiqiy davomi sanaladi. Shunga qaramasdan akademik litseylar va maktablarda ham morfologiyaning o‘qitilish vazifalarini ushbu maqola orqali qayta ko‘rib chiqildi.