YASHIL BYUDJETLASHTIRISH VA UNI OʻZBEKISTONDA JORIY ETISH ISTIQBOLLARI. - Xudoyberdiyeva Umida Yoqub qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Yashil byudjetlashtirish, iqtisodiy resurslarni boshqarish jarayonida ekologik va ijtimoiy masalalarni hisobga olishni nazarda tutadi. Bu jarayon, davlatning moliyaviy resurslarini ekologik barqarorlikni ta’minlash, ijtimoiy adolatni oshirish va iqtisodiy o’sishni rag’batlantirish uchun samarali foydalanishga qaratilgan. O’zbekistonda yashil byudjetlashtirishni joriy etish istiqbollari, mamlakatning ekologik muammolarini hal qilish, iqtisodiy o’sishni barqarorlashtirish va ijtimoiy rivojlanishni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.