TUB SONLARNI HOSIL QILISH USULLARI VA ULARNING TAQSIMOTI - Karimov Abdukodir Abdisalomovich; Ergasheva Farida Yunus qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: tub sonlar kriptografik tizimlarning eng quyi va asosiy qismini tashkil etganligi va ularning chidamliligini belgilaydigan unsur bo‘lganligi sababli tub sonlarni to‘g’ri tanlash, ularni turli usullar bilan hosil qilish muhim hisoblanadi. Ularning chidamliligini tekshirish uchun esa bir qancha algoritmlarni o‘z ichiga olgan test sinovlarni mavjud. Ushbu maqolada yuqorida sanab o‘tilgan testlar, ularning ishlash tartibi va kriptologik ahamiyati yoritilgan. Hamda tub sonlarning son o‘qida yoyilishi ham ma’lum teoremalar va grafiklar yordamida yoritildi.