O’SMIR YOSHDAGI BOLALARDA AXBOROT VOSITALARIGA NISBATAN IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TUSHUNCHALARNI SHAKLLANTIRISH - Karimova Nilufar Ergashevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada axborot xurujlarining yosh avlodga xususan o’smirga va jamiyatga salbiy ta’siri haqida so’z boradi. Mafkuraviy siyosiy ziddiyatlar, ommaviy madaniyat axborot xavf omilini keltirib chiquvchi deb qaraladi.Axborot- psixologik xavfsizlikni tadqiq etgan olimlarning izlanishlariga diqqat qaratiladi. O’smirlik davrida axborot-psixologik xavfsizlikni keltirib chiqaruvchi va bartaraf etuvchi omillar yoritildi.