YURAK ISHEMIK KASALLIKLARINI OLDINI OLISH BO’YICHA CHORA TADBIRLAR. - Jurayeva Fotima Oribjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Yurak ishemik kasalliklari, yurak-qon tomir tizimining eng keng tarqalgan va jiddiy kasalliklaridan biri bo’lib, bu kasalliklar yurak mushaklariga qon yetkazib beruvchi tomirlarning torayishi yoki to’siqlanishi natijasida yuzaga keladi. Bu holat yurak mushaklarining kislorod va oziq moddalarini yetarli darajada olishiga to’sqinlik qiladi, bu esa yurak xuruji, insult va boshqa jiddiy asoratlarni keltirib chiqarishi mumkin. Shuning uchun, yurak ishemik kasalliklarini oldini olish juda muhimdir. Ushbu maqolada yurak ishemik kasalliklarini oldini olish bo’yicha chora- tadbirlar haqida ma’lumotlar berilgan.