RIMNING ILK SHOIR VA ADIBLARI - Beknazarova M.K (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Yunon adabiyoti, antik davr adabiyoti beshiklarida evropa sanati va adabiyoti o’z kelajagini allalagani bor gap.Yunon xalqi o’z mustaqilligidan ayrilib, ilmu-fan, san’at va adabiyot sohasida inqiroz ketayotgan bir vaqtda Italiya tuprog’ining g’arbiy qirg’oqlarida antik dunyo adabiyotining ikkinchi tarmog’i-Rim adabiyoti paydo bo’la boshlaydi.Yangi adabiyot Italiya yerlarini birlashtirish ishida xizmati singan lotin qabilasi tilida yaratiladi.