VORISLIK VA CHATISHTIRISH. - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; No‘monova Qoriyaxon Mo‘sinjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqola sun’iy intellekt tizimlarida bilimlarni boshqarish va ulardan foydalanishning ikki asosiy yondashuvi — vorislik (inheritance) va chatishtirish (combination) haqida. Vorislik texnikasi obyektga yo‘naltirilgan yondashuv asosida bilimlarni ierarxik tashkil qilish imkonini bersa, chatishtirish turli manbalarni birlashtirish orqali yangi bilimlar yaratish imkoniyatini taqdim etadi. Ushbu maqolada har ikkala yondashuvning nazariy asosi, amaliy tatbiqlari va ularni qo‘llashda duch kelinadigan qiyinchiliklar keng yoritilgan. Shuningdek, vorislik va chatishtirishning birgalikdagi qo‘llanilishi sun’iy intellekt tizimlarining moslashuvchanligini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan.