DATA MINING METODLARI - Isroiljon Tojimamatov; Xatamova Fotimaxon Shavkatjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada data mining (ma’lumotlarni olish) jarayonining bosqichlari va asosiy metodlari tahlil qilinadi. Data mining texnikalari katta hajmdagi ma’lumotlarni tahlil qilish, ular asosida foydali bilimlarni ajratib olish uchun qo‘llaniladi. Maqolada data miningning umumiy bosqichlari, jumladan, ma’lumotlarni yig‘ish, tozalash, transformatsiya qilish, aniqlash, baholash va qo‘llash jarayonlari haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, klassifikatsiya, klasterlash, assotsiatsiya qoidalari, regressiya va anomaliya aniqlash kabi asosiy data mining metodlari yoritiladi. Ushbu maqola data mining jarayoni va uning turli sohalarda qo‘llanilishi haqida tushunchalarni kengaytirishga yordam beradi.