NEYROKOMPYUTERLARNING AMALIYOTTA QO’LLANISHI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Ibroximova Gulnoza Abrorjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada neyrokompyuterlar haqida ma’lumot va neyrokompyuterlarning turli sohalarda amaliy qo’llanishi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Neyrokompyuterlar sun’iy intellekt va mashinani o’rganish tizimlarining rivojlanishi natijasida yaratilgan bo’lib, ular orqali murakkab masalalarni tezkor va aniq yechish imkoni mavjud. Maqolada neyrokompyuterlarning tibbiyot, moliya, sanoat va transport sohalarida qanday yordam berishi, xususan, ma’lumotlarni qayta ishlash va tahlil qilish, diagnostika va prognozlashda qo’llanlishi ko’rib chiqiladi. Shuningdek neyrokompyuterlar yordamida inson faoliyatini osonlashtiruvchi yechimlarni topish va kelajakda ulardan foydalanish imkoniyatlari haqida fikr yuritiladi.