TAKSONOMIYA USULLARI VA TAJRIBA BERILGANLARNI BOSHLANG‘ICH TAHLILI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Qo‘shaqova Dilshoda Robiljon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Taksonomiya ilm-fan sohasida tizimlashtirishning muhim vositasi hisoblanadi. U biologik turlardan tortib, axborot texnologiyalari, iqtisodiyot, pedagogika va boshqa ko‘plab sohalarda keng qo‘llaniladi Ushbu maqola taksonomiya usullari va tajriba berilgan ma’lumotlarni boshlang’ich tahlil qilish jarayonini tahlil qiladi. Taksonomiya tushunchasi, uning tarixi va amaliy sohalarda qo‘llanilish usullari keng yoritilgan. Shuningdek, berilgan ma’lumotlarni tozalash, tasvirlash va statistik ko‘rsatkichlarni hisoblash bosqichlari batafsil ko‘rib chiqilgan. Maqolada turli sohalarda taksonomiya usullarini qo‘llashning ahamiyati va samaradorligi misollar orqali ko‘rsatib berilgan.