SUN’IY INTELLEKTNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; To’ychiyeva Moxira Husniddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Sun’iy intellektning afzalliklari va kamchiliklariga o’tishdan oldin, keling, birinchi navbatda AI nima ekanligini tushunib olaylik. Qushlarning nigohi nuqtai nazaridan, AI kompyuter dasturiga mustaqil fikrlash va o’rganish qobiliyatini beradi. Bu biz odatda odamlarga tayanadigan narsalarni qilish uchun inson aqlini (shuning uchun sun’iy) mashinalarga simulyatsiya qilishdir. Ushbu texnologik mo’jiza oddiy avtomatlashtirishdan tashqariga chiqadi va keng spektrni o’z ichiga oladi. AI qobiliyatlari- mashinalarga insonga o’xshash tarzda tushunish, fikr yuritish, o’rganish va o’zaro ta’sir qilish imkonini beradigan qobiliyatlar.