BIG DATA TEXNOLOGIYALARI SOHASIDAGI YIRIK XALQARO LOYIHALAR - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; To’ychiyeva Moxira Husniddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Big Data texnologiyalari sohasidagi yirik xalqaro loyihalar va ularning ahamiyati tahlil qilingan. Katta hajmdagi ma’lumotlardan samarali foydalanish uchun yirik tashkilotlar tomonidan amalga oshirilayotgan xalqaro loyihalar misollarida Big Data texnologiyalari ilm-fan, tibbiyot, biznes va davlat boshqaruvi kabi sohalarda qanday o‘zgarishlar qilishga sabab bo‘layotgani ko‘rsatib berilgan. Ushbu loyiha va dasturlar ma’lumotlarni qayta ishlashda samaradorlikni oshirish, global muammolarni hal qilish va innovatsiyalarni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ushbu xalqaro loyihalarning maqsadlari, funksiyalari va zamonaviy jamiyatdagi roli keng yoritilgan.