O’ZBEKISTON DAVLAT KONSERVATORIYASI NUKUS FILIALI XALQ CHOLG’ULARINING IJODIY FAOLIYATI - Madrimova To’xtajon; Kamalova Gulmaryam Maksedullaevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston xizmat ko‘rsatgan artisti , Qudaybergen Turdiqulovning Menin jigit vaqtim senin qiz vaqting asarni mazmun va melodiya jixatdan ochib beriladi. Sherning matni Ibrayim yusupovga tegishli Bu asarda sevgi va yoshlik o’tmish xotiralari taranum etiladi g’oyaviy mazmunida she’rda yigit va qiz yoshligidagi sof sevgi, xotiralar va o’sha davirning romantik tuyg’ulari tasvirlangan