MAVZU: MILLIY ADABIYOT VA UNING BUGUNGI KUNDA TUTGAN O’RNINI YOSHLARNING ONGIGA SINGDIRISH - To'rebayeva sarbinoz baxitovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu mavzu yoshlarning milliy adabiyotga bo’lgan qiziqishini oshirish, uning bugungi kunda jamiyatda tutgan o’rnini anglashga yordam berish maqsadida taqdim etilgan. Milliy adabiyot o’z xalqining tarixini, madaniyatini, urf- odatlarini va tilini saqlab qolishda muhim rol o’ynaydi. Mavzuda adabiyotning yoshlar ongiga singdirilishining ahamiyati, uning milliy qadriyatlarni saqlash va rivojlantirishdagi roli, shuningdek, zamonaviy jamiyatda adabiyotning yangi shakllari va imkoniyatlari haqida gapiriladi. Adabiyot nafaqat tilni boyitish, balki ma’naviy- axloqiy qiyofani shakllantirishda ham o’ziga xos ahamiyatga ega. Yoshlarning o’zbek adabiyotiga bo’lgan hurmatini oshirish, uning bugungi kunda jamiyatda qanday ahamiyat kasb etayotganini tushuntirish orqali, ularga milliy adabiyotning qay darajada muhimligini va uning kelajakdagi rivojiga bo’lgan hissasini yetkazish maqsad qilingan.