ISTE’MOLCHI XULQ-ATVORINI SHAKLLANTIRISHDA PSIXOLOGIK OMILLAR. - Ahmedova Hafiza Sayitkulovna; Muxiddinov M.Sh. (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
АNNОTАTSIYА. Iste’molchi xulq-atvori - bu odamlarning turli tovar va xizmatlarga bo‘lgan munosabatini va qarorlar qabul qilish jarayonlarini o‘z ichiga oladi. Shuning uchun iste’molchilarning xulq-atvori ko‘plab omillar, jumladan psixologik faktorlar tomonidan shakllantiriladi. Ushbu maqolada iste’molchilarning xulq-atvoriga ta’sir qiluvchi asosiy psixologik omillar, ularning qaror qabul qilishdagi roli, motivatsiya va ehtiyojlar kabi masalalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, emotsiyalar, psixologik manipulyatsiya va reklama vositalarining iste’molchilarning xulq-atvoriga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi. Iste’molchilarning ongli va bexosdan qarorlar qabul qilishida qanday psixologik omillar ustuvorligini aniqlash orqali, brendlar va kompaniyalar o‘z mahsulotlarini bozorda muvaffaqiyatli ilgari surish uchun psixologik strategiyalarni ishlab chiqishlari mumkin. Ushbu maqolada psixologik omillarning iste’molchi xulq-atvori va qaror qabul qilish jarayoniga qanday ta’sir etishi batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, motivatsiya, ehtiyojlar va emotsiyalarning iste’molchilarning xulq-atvorini shakllantirishdagi o‘rni hamda bu omillarni boshqarish orqali marketing va reklama strategiyalarini qanday muvaffaqiyatli amalga oshirish mumkinligi ko‘rsatiladi.