QOBILIYAT, ISTE`DOD VA TALANT KABI PSIXOLOGIK XUSUSIYATLAR TALABA SHAXSINI NAMOYON ETUVCHI MUHIM OMIL SIFATIDA - O.I.Yadgarova; Tohirova Farzona Egamberdi qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya. "Qobiliyat, iste’dod va talant kabi psixologik xususiyatlar talaba shaxsini nomoyon etuvchi muhim omil sifatida" deb nomlangan maqolamizda biz qobiliyat, isteʼdod, talant kabi tushunchalarning asosiy ilmiy mohiyatini qolaversa, ularning har biri birgalikda talaba shaxsini namoyon etishda, uning rivojlanib muvaffaqiyatga erishishida qanday ahamiyat kasb etishini yoritib berishga harakat qilamiz. Umuman olganda, jamiyatda har bir insonning shaxs sifatida shakllanishiga turtki boʻladigan bu tushunchalarni manbalar asosida tahlil qilamiz.