BEMORLARNI OVQATLANTIRISH - Gapparova Gulbahor Malikovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Sun’iy ovqatlanish ko’p yillar davomida tibbiyotda qo’llaniladi. Ilmiy ishlanmalar sizga o’z xususiyatlarini doimiy ravishda oshirishga imkon beradi. Qiyin holatda to’laqonli odam uning tiklanishida hal qiluvchi omil bo’lishi mumkin. Sun’iy ovqatlanish va malakali tashkil etishning tegishli tanlovi va malakali tashkil etilishi muhim ahamiyatga ega - faqat bemorning tanasi kasallikka olib keladi eng kam yo’qotish Va to’liq tiklandi. Sun’iy ovqatlanish kontseptsiyasi