SHAXSDA O‘Z – O‘ZINI ANGLASH PSIXOLOGIK MUAMMO SIFATIDA - O.I.Yadgarova; S.A.Erkinova (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Insoniyatning eng qadimiy va doimiy savollaridan biri – “Men kimman?” degan savoldir. Bu savol nafaqat falsafiy, balki psixologik jihatdan ham muhim ahamiyatga ega. O‘z-o‘zini anglash, o‘zligini tushunishga intilish har bir insonning hayotiy yo‘lida uchraydigan muhim bosqichlardan biridir. Ammo, bu jarayon har doim ham oson kechmaydi. Ko‘p hollarda o‘z-o‘zini anglash shaxs uchun psixologik muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Ushbu maqolada biz o‘z-o‘zini anglashning murakkab jarayonini, uning psixologik muammo sifatida namoyon bo‘lishini, bu muammolarning sabablarini va ularni yengish yo‘llarini chuqur tahlil bilan o’rganamiz.