BANK TIZIMLARIDA KIBERJINOYAT TAHDIDLARI: ULARNI ANIQLASH VA OLDINI OLISH STRATEGIYALARI - Jorayev Biloliddin Sherali o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Anotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy bank tizimlarida kiberjinoyatlar tahdidlari va ularni aniqlash hamda oldini olish bo‘yicha samarali strategiyalar tahlil qilinadi. Banklarga qaratilgan asosiy kiberjinoyat usullari, jumladan, fishing, DDoS hujumlari, zararli dasturlar va insider tahdidlar ko‘rib chiqiladi. Maqola, shuningdek, kiberjinoyatlarga qarshi sun’iy intellekt, ikki faktorli autentifikatsiya va shifrlash texnologiyalaridan foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.