KICHIK FERMERLARNI QO’LLAB-QUVVATLASH VA QISHLOQ IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISH - Mirzaaxmedov Zafar Anvar o’g’li; Mirzaaxmedova Nargiza Abdumumin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Kichik fermerlar qishloq xo’jaligi tizimining muhim tarkibiy qismini tashkil etadi. Ular ko’pincha oziq-ovqat ta’minoti, iqtisodiy barqarorlik va ijtimoiy rivojlanishning asosi bo’lib xizmat qiladi. Shu bilan birga, kichik fermerlar qishloq xo’jaligining samaradorligi va raqobatbardoshligini oshirishda katta rol o’ynaydi. Biroq, ular ko’pincha moliyaviy cheklovlar, texnologik inqirozlar, resurslar yetishmasligi va bozor imkoniyatlarining cheklanganligi kabi qiyinchiliklarga duch keladi. Kichik fermerlarga qo’llab-quvvatlash va ularning qishloq iqtisodiyotini rivojlantirish uchun quyidagi asosiy yondashuvlar va strategiyalarni ko’rib chiqish mumkin.