MAVZU: TERINING ZAMBURUG’LI KASALLIKLARI - Xamidova Muqaddamxon Soyibjonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Teri zamburug‘i (mikoz) - parazit patogen zamburug‘lar keltirib chiqaradigan keng tarqalgan zamburug‘li kasallik. Organizmga tushgan zamburug‘ turi kasallik xarakterini belgilaydi. Mikoz har xil joylarga, jumladan, teri, oyoq panjalari va jun qoplamiga ham ta’sir qilishi mumkin.