TIL VA FIKRLASH O‘RTASIDAGI BOG‘LANISH - Patidinova Marjona Murojiddin qizi; Kabulova U.S (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Til va fikrlash o‘rtasidagi bog‘lanish murakkab va ko‘p qirrali jarayondir. Turli nazariyalar orqali bu jarayonning ijtimoiy, psixologik va madaniy jihatlari o‘rganilgan. Til nafaqat aloqa vositasi, balki fikrlash jarayonining asosiy elementi sifatida xizmat qiladi. Shuningdek, metaforalar va ichki nutq kabi tushunchalar bu bog‘lanishni yanada chuqurlashtiradi.