MUSTAQIL TAʼLIMNI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TASHKIL ETISH TEXNOLOGIYASI - Abduraxmanov Zafar Batirovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada oliy taʼlim tizimida raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati va zaruriyati asoslangan, kredit-modul tizimida mustaqil taʼlimni tashkil etishning hozirgi holati tahlil etilgan. Mustaqil taʼlimni tashkil etishda telekommunikatsiya oʻquv loyihalaridan foydalanish boʻyicha loyiha mazmuni yoritilgan. Telekommunikatsiya oʻquv loyihalarining mazmun-mohiyati, uning turlari, telekommunikatsiya loyihalarini samarali tashkil etish yoʻllari va bosqichlari hamda tashqi baholashni tashkil etish metodikasi ochib berilgan. Oʻzbekiston oliy taʼlim tizimi uchun yaratilishi loyihalanayotgan telekommunikatsiya oʻquv loyihasining xorijiy analoglardan farq qiladigan mezonlari va loyihani amalda qoʻllash natijasida erishiladigan natijalar keltirilgan.