MASHINASOZLIKDA TOPOLOGIK ANALIZ ORQALI DETAL MUSTAHKAMLIKNI SAQLAB QOLGAN HOLDA MASSASINI KAMAYTIRISH. - X. M. Mamaraximov; Zohid Umurzoqov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аnotatsiya: ushbu maqolada mashinasozlikda topologik analiz orqali detal mustahkamlikni saqlab qolgan holda massasini kamaytirish masalalari yoritilgan. Solidworks va Ultimaker Cura dasturi orqali topologik analiz natijasini real haotga tatbiq qilish haqida ma’lumotlar.