O‘LCHASH KANALLARINING MATEMATIK MODELI VA ALGORITMINI TADQIQ ETISH - Muxriddin Tulkin o’g’li Ismoilov; G’iyosjon Baqoyevich Mahmudov; Anvarjon Komilovich Rahimov; Muzaffar Furqat o’g’li Soliyev (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: O‘lchash kanallari turli xil fizik jarayonlarni kuzatish, o‘lchash va ularga ta’sir o‘tkazish uchun ishlatiladigan tizimlardir. Ular signallarni qayta ishlash va axborotni olishda muhim rol o‘ynaydi. O‘lchash kanallarining matematik modeli esa, tizimni aniq va samarali boshqarish uchun ishlatiladi. Ushbu maqola o‘lchash kanallarining matematik modeli va algoritmini tadqiq qilishga bag‘ishlangan. Bunda biz uchta asosiy formula orqali matematik modelni ko‘rib chiqamiz hamda Matlab dasturida ushbu formulalar asosida grafiklarni ko’rib chiqamiz.