IQTISODIY JARAYONLARNING MODELLARI: NAZARIY YONDASHUVLAR VA ASOSLASHLAR - Akmal I. Sotvoldiyev; Anvar A. Chorshanbiyev (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Zamonaviy iqtisod va moliya fanlari modellashtirish usullaridan vosita sifatida faol foydalanadi, uning yordamida inson davom etayotgan jarayonlarni vizual tarzda tasavvur qiladi, voqealarning keyingi rivojlanishini bashorat qiladi va kerak bo‘lganda inqirozli vaziyatlarning oldini olish uchun dastlabki parametrlarga tuzatishlar kiritadi. Iqtisodiy jarayonlarni modellashtirish parametrlari va usullari javob berishi kerak bo‘lgan talablar ko‘rib chiqiladi va asoslanadi.