MA’LUMOTLAR MUHANDISLIGI VA UNING DASTURLASH SOHASIDAGI ROLI - Adham Idiboyev Sunnat O’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola ma’lumotlar muhandisligi va uning dasturlash sohasidagi rolini tahlil qiladi. Ma’lumotlar muhandisligi katta hajmdagi ma’lumotlarni to’plash, saqlash va tahlil qilish jarayonlarini o’z ichiga oladi, dasturlash esa bu jarayonlarni amalga oshirishda muhim rol o’ynaydi. Maqolada ma’lumotlar muhandisligining asosiy jarayonlari, dasturlashning roli va zamonaviy biznesdagi ahamiyati ko’rib chiqilgan. Ma’lumotlardan samarali foydalanish orqali tashkilotlar raqobatbardoshligini oshirishi mumkinligi ta’kidlanadi.