MAKTAB TA’LIMIDA NIZOLARNI BOSHQARISHNING KONSTRUKTIV OMILLARI - Tojiboyeva Gulxumor Raxmonjonovna; Ali Manzul Abdullo o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada maktab ta’limida o‘quvchilar va o‘qituvchilar o‘rtasidagi nizolarni konstruktiv boshqarish omillari tahlil qilinadi. Maktab muhitida nizolarni muvaffaqiyatli boshqarish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish va ijobiy psixologik muhitni shakllantirishga xizmat qiladi. Tadqiqotda jinsiy farqlar asosida korrelyatsion tahlil o‘tkazilib, nizolarni boshqarishning turli omillari o‘rtasidagi bog‘liqlik darajasi aniqlanadi.