SINTAGMA VA UNING QOʻLLANILISHI - Mirzaoripova Guljahon; Ismanova Odina (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqolada sintagma tushunchasi va uning tilshunoslikdagi ahamiyati, turli turlari va qoʻllanilish joylari ko‘rib chiqiladi. Sintagma — so‘zlar guruhidir, u ma’lum bir ma’no va struktura bilan birlashadi. Maqola sintagmaning tilshunoslikdagi o‘rni, uning grammatik va semantik jihatlari, shuningdek, sintagmalarning turli tillarda qanday ishlatilishi haqida ma’lumot beradi.