GOMEOTIK GENLARNING BUTUN TANA SEGMENTLARI YOKI TUZILMALARIDA RIVOJLANISH BELGILARI - Hayitov Sirojbek Ilhomjon o`g`li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Gomeotik genlar tananing maʼlum qismi yoki tuzilmasining rivojlanishini yoʻnaltiruvchi bosh regulyator genlar hisoblanadi. Agar gomeotik genlarning aktivligi mutatsiyalar tufayli oshib ketsa yoki kamaysa, tana tuzilmalari notoʻgʻri rivojlanadi, bu esa baʼzan fojia bilan yakun topishi mumkin! Aksariyat hayvonlarning gomeotik genlari gomeodomen va Hox genlari deb nomlangan qismlarni oʻz ichiga oluvchi transkripsiya faktor oqsillarini kodlaydi.