OʻRGANILAYOTGAN TILDA TOVUSHLAR QISQARISHI (REDUKSIYA TURLARI) - Darmonqulova Mohinur; Ismanova Odina (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tovushlar qisqarishi (reduksiya) fenomeni o’rganiladi. Tovushlarning qisqarishi tilshunoslikda so’zlar va frazalarda tovushlarning o’zgarishi, yo’qolishi yoki qisqarishini anglatadi. Maqolada tovushlar qisqarishining turlari, sabablari, Oʻzbek tilidagi xususiyatlari va boshqa tillardagi misollar keltiriladi. Shuningdek, rus va ingliz tillarida tovushlar qisqarishi jarayonlari taqqoslanadi.