FUNKSIYA TUSHUNCHASI. - Jabborova Go'zalxon Omonjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada funksiya tushunchasining mohiyati batafsil tahlil qilingan. Funksiya, kiruvchi va chiquvchi o’zgaruvchilar o’rtasidagi bog’lanishni ifodalovchi asosiy matematik tushuncha sifatida qaraladi. Shuningdek, funksiya tushunchasining matematik modellar yaratishdagi roli va turli sohalardagi ahamiyati ko’rsatilgan. Funksiya tushunchasi nafaqat matematik bilimlarni oshirishga, balki real hayotdagi muammolarni hal qilishda ham muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlangan.