ASOSIY ELEMENTAR FUNKSIYALAR. - Abduraximova Ominaxon Sherzodbek qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Elementar funksiyalar matematikada eng asosiy va muhim funksiyalar toifasini tashkil etadi. Ular ko’plab matematik va amaliy masalalarda keng qo’llaniladi. Elementar funksiyalarni tushunish, ularning xususiyatlarini bilish va ulardan foydalanish, matematik tahlil va hisoblashlarda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada asosiy elementar funksiyalar, ularning turlari, xususiyatlari va qo’llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi.