TURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDA MAMLAKATNING TURIZM SALOHIYATINI YANADA RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - A’zamov Saidakbarxon Avazxon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mamlakatimizda turizm soxasi yanada rivojlantirishda amalga oshirilayotgan ishlarga alohida ahamiyat qaratilgan. Mamlakatimda turizm sohasini qayta jonlantirish strategiyasini ishlab chiqishda turizmni rejalashtirish majmuaviy yondashuv asosida, turizm sohasining maqsadi va mahalliy aholi manfaatlari, milliy va mintaqaviy iqtisodiyotning barqaror rivojlanish yo‘nalishlari uyg’unlashtiradigan turizmni tiklash bo‘yicha strategik rejani ishlab chiqishni taqozo qilmoqda. Mamlakatda sayohat va dam olish uchun xavfsiz turizm zonalarini hamda imijini mustahkamlash, turizm tarmog‘i uchun kadrlar tayyorlash, qayta tayyorlash va malakasini oshirish tizimini takomillashtirish ham soha oldidagi dolzarb vazifalarni o‘z ichiga oladi.