BIOLOGIK TURLARINING PAYDO BO’LISHI - Teshaboyev Tolib (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu tezisda Tur tushunchasini tarixiy kontseptual rivojlanishi. Tur tarifi. Tur mezonlari. Morfologik farqlanishi. Fiziologik va bioximiyaviy farqlanishi. Geografik farqlanishi. Genetik farqlanish turning asosiy mezoni sifatida. Turning yaxlit bir butunligi, diskretligi. Agarn va partenogenetik organizmlarga tur tarifini qolash xususiyati. Tur strukturasi va tarkibi o‘rganildi.