TENDER SAVDOLARIDA RAQOBATGA ZID XATTI-HARAKATLARGA HUQUQIY BAHO BERISH - Shermatova Dinora Umid qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tender savdolarida raqobatga zid xatti-harakatlar turlari, ularning belgilari, shuningdek kartel kelishuvlari, davlat xaridlari jarayonlari, davlat xaridlari jarayonida o‘tkaziladigan tenderlarda raqobatga zid xatti-harakatlarni aniqlash, raqobat qonunchiligini buzganlik uchun javobgarlik asoslari va qonunchillikka zid xatti-harakatlar sodir etilishining oldini olish asoslari, , ushbu mavzuga oid bo`lgan qonunchilik hujjatlari, Amerika, Yaponiya, kabi davlatlarning tender savdolarini tartibga solish asoslari tahlil qilindi. Shuningdek yuqorida nomlari sanab o`tilgan mamlakatlarning huquqiy tizimlari va milliy qonunchilikning o`zaro o`xshash va farqli jihatlari tahlil qilindi.