O´RGANILAYOTGAN TILDA TOVUSHLARNING QISQARISHI. REDUKSIYA TURLARI. - talabasi Yunusova Hodisa (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada reduksiya turlari va ularning lingvistik jarayonlardagi ahamiyati ko’rib chiqiladi. Maqolada fonetik, morfologik, sintaktik va semantik reduksiya tushunchalari aniqlanib, ularning nutq, yozuv va muloqot jarayondagi o’rni tahlil qilinadi. Reduksiya turlari tilning o’zgaruvchan tabiati, muloqot samaradorligini oshirish va so’z turkumlaridagi o’zgarishlarni aks ettiradi. Ushbu jarayonlar til bilish va tilshunoslik uchun juda muhimdir, chunki ular tilni rivojlantirish va qabul qilish jarayonlarini yoritadi.