SINTAGMA VA UNING QO’LLANILISHI - Mamirjonova Zarina; Ismanova Odina (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Sintagma tilshunoslikda so’zlar, iboralar yoki gaplarning bir-biri bilan bog’lanishidan tashkil topgan ma’no ifodalovchi tuzilma sifatida tasvirlanadi. Ushbu maqolada sintagma tushunchasi, uning lingvistik jihatlari, turlari va o’zbek tilida qanday qo’llanilishi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Sintagma morfologik va sintaktik tahlil nuqtai nazaridan o’rganilib, uning turli til tuzilmalaridagi roli, tili rivojlanishidagi ahamiyati ko’rsatiladi.