PROFESSIONAL TA’LIM MUASSASALARIDA UMUMT’ALIM FANLARNI O’QITISHDA O`QUVCHILARDA KREATIVLIKNI RIVOJLANTIRISH - Zulfonova Nargiza Xoliqulovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: O’qituvchi kuchli bilimga ega bo’lsa-yu, lekin uni o’quvchiga yetkazib bera olmasa, yetuk mutaxassis degan nomni qozona olmaydi. Demakki, bugungi yetishib kelayotgan yosh avlodga yangi pedagogik texnologiyalar asosida dars o’tish davomida o’quvchilarda kreativlikni rivojlantirishlari kerakligini tushuntirib berish zarur. Zero ular buyuk kelajak quruvchi avlodni voyaga yetkazadilar. Ushbu maqolada aniq va tabiiy fanlarni o’qitishda kollejlarda aniq va tabiiy fanlar darslarida innovatsion usullardan foydalangan holda o’quvchilarda kreativlikni rivojlantirishga e’tibor qaratilgan.