MINTAQADAGI SANOAT SUBYEKTLARI FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH UCHUN HISOBLANGAN KO‘P OMILLI CHIZIQLI EMPIRIK MODEL PARAMETRLARI - Norqobilova Feruza Abduhomidovna; Qalandarov Mirkamol Bo‘ronovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sanoatni rivojlantirish, hududlarni ijtimoiy- iqtisodiy qoʻllab-quvvatlash bilan bir qatorda, mamlakatimizda iqlim oʻzgarishi, ekologik jarayonlarning buzilishi va bunga sanoat korxonalarining ham taʼsiri borligi va uning oldini olish hamda bartaraf etish boʻyicha ham tadqiqotimizda toʻxtalib oʻtdik. Undan tashqari mintaqadagi sanoat subyektlari faoliyatini rivojlantirish uchun hisoblangan ko‘p omilli chiziqli empirik model parametrlari qiymatlarini ishlab chiqqanmiz.