QASHQADARYO VILOYATI SANOAT MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISHNI BAHOLASH VA ISTIQBOLDA RIVOJLANISHNI PROGNOZ PARAMETRLARI - Qalandarov Mirkamol Bo‘ronovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatida sanoat subyektlari tomonidan ishlab chiqilgan mahsulot hajmiga ishlab chiqarish omillari ta’sirini qarab chiqildi. Buning natijasida ishlab chiqarish omillarini prognoz qiymatlarini turli ekonometrik modellar asosida amalga oshirgan holda ularga mos keluvchi sanoat subyektlari tomonidan ishlab chiqilgan mahsulot hajmining prognoz ko‘rsatkichlari aniqlandi.